Java update problem

Discussion in 'Windows XP Help and Support' started by archibald, Aug 28, 2014.

  1. archibald

    archibald

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    On one of my web sites i get a note, to update Java.I never had Java, then downloaded it,however,this annoying note is still coming up .What can i do?
     
    archibald, Aug 28, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. archibald

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,321
    Likes Received:
    478
    Location:
    Florida
    are you sure the message said to update java OR to install java??

    I would first insure that your pc is clean and uninstall all jave products

    1. what is your current antivirus??

    2. do you have any other scanners installed??

    3. do this please:

    Download, install, update and do full scan with these free malware detection programs:

    Malwarebytes Free (MBAM): http://www.malwarebytes.org/products/

    SUPERAntiSpyware: (SAS): http://www.superantispyware.com/

    Remove all found, reboot, and run again until scans run clean, these can be removed afterwards if you so choose. Run scans one at a time, please.

    4. below link has instructions on using java's remover tool

    http://www.java.com/en/download/faq/uninstaller_toolinfo.xml
     
    Elizabeth23, Aug 28, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. archibald

    archibald

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Many thanks and greatly appreciated.
     
    archibald, Aug 28, 2014
    #3
  4. archibald

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,321
    Likes Received:
    478
    Location:
    Florida
    is the issue resolved??
     
    Elizabeth23, Aug 28, 2014
    #4
  5. archibald

    archibald

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    The position is as follows.
    I got a message on a web site that i often visit, to update Java.I dont have Java ,so downloaded that.It did not solve the problem.I then decided to use YAC(yet another cleaner) which i used before, but forgot about it.That did the trick.
    However,i now have another problem.I have a message which shows before i open Outlook Express
    ie The instruction at XXXXXXXXXXXX referenced memory at XXXXXXXXXXXXX.The memory could not be written.Click ok to terminate or cancel to debug the program.
    By the way the Anti Virus i use is AVG.
    Elizabeth23 i have recorded the two web sites you have recommmended.
     
    archibald, Aug 31, 2014
    #5
  6. archibald

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,321
    Likes Received:
    478
    Location:
    Florida
    what is the exact message please and does it occur only with outlook express??

    and you do know that outlook express is now just outlook??
     
    Elizabeth23, Aug 31, 2014
    #6
  7. archibald

    archibald

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    The exact wording.

    The instruction at 0X4c086b4e referenced memory at 04X4c0b66dc.
    The memory could not be written.
    Click OK to terminate the program.Click CANCEL to debug the program.
     
    archibald, Sep 1, 2014
    #7
  8. archibald

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,321
    Likes Received:
    478
    Location:
    Florida
    first, are you fully updated at Microsoft updates??

    some reasons for this are drivers and bad ram, since this occurs with outlook express go the the following:

    http://support.microsoft.com/kb/2398839

    and do each solution , post back with results

    ==

    side note as ie is no longer supported, I would go with a different browser and a different email, unless outlook can be accessed from firefox or google or whichever browser you use.

    ie should only be used for updates and/or possibly some sites which will only work on IE.
     
    Elizabeth23, Sep 1, 2014
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.