Fixed wireless, now updated, now WMP will not work

Discussion in 'Windows XP Help and Support' started by lerafe, Mar 29, 2014.

  1. lerafe

    lerafe

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hello,
    I worked on a Toshiba Satellite 1905-s301 that had issues with wireless, owner had deleted the drivers. I did some windows updates, now files will play on Media Player, after song is clicked on player closes or states it encountered a problem. I have even tried VLC and quicktime
    neither even open. I have tried a couple fixit's from Microsoft but I get error message that troubleshooter boot strap has encountered a problem. I know this is an older computer, but he uses it in between sets (he is a musician) to play fill in music.

    Any help would be appreciated
     
    lerafe, Mar 29, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. lerafe

    lerafe

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    ANY help would be appreciated. Thanks
     
    lerafe, Mar 29, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. lerafe

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,007
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    Elizabeth23, Mar 29, 2014
    #3
  4. lerafe

    lerafe

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I had tried that, I went into add/remove windows componets removed wmp (using11) restarted laptop then reinstalled same issue
     
    lerafe, Mar 29, 2014
    #4
  5. lerafe

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,007
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    okay, let's insure your system is clean and not infected.

    1. what is your current antivirus??

    2. what other scanners do you have installed?

    3. do the following:

    Download, install, update and do full scan with these free malware detection programs:

    Malwarebytes (MBAM): http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
    SUPERAntiSpyware: (SAS): http://www.superantispyware.com/

    Remove all found, reboot, and run again until scans run clean, these can be removed afterwards if you so choose. Run scans one at a time, please.
    =============

    after it is clean,then I want you to run checkdisk:

    http://support.microsoft.com/kb/315265/en-us
    How to perform checkdisk

    if you do not have Recovery Console installed, then run from the start menu

    go to start, run, type in cmd

    in cmd type in chkdsk c: /r and press enter

    type Y for yes and press enter

    type exit and press enter

    restart pc, allow checkdisk to finish and run again

    this is a lengthy process depending on the size of your harddrive, the percentages will fluctuate, this is normal, you can view report in the event viewer.

    go to start>run> and type in eventvwr.msc, click on the applications directory, and in the right hand panel choose winlogon.
    ============
     
    Elizabeth23, Mar 30, 2014
    #5
  6. lerafe

    lerafe

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks for the help,
    He was running Avast, deleted it though thinking it was blocking programs.
    He has SAS, Malwarebytes and CCleaner.


    I ran SAS, and MBAM. Then chkdsk.
    Here are the the notes from eventvwr:
    Event Type: Information
    Event Source: Winlogon
    Event Category: None
    Event ID: 1001
    Date: 3/30/2014
    Time: 6:54:19 PM
    User: N/A
    Computer: JAMES-3F0B4E3AA
    Description:
    Checking file system on C:
    The type of the file system is NTFS.

    A disk check has been scheduled.
    Windows will now check the disk.
    Cleaning up minor inconsistencies on the drive.
    Cleaning up 102 unused index entries from index $SII of file 0x9.
    Cleaning up 102 unused index entries from index $SDH of file 0x9.
    Cleaning up 102 unused security descriptors.
    CHKDSK is verifying Usn Journal...
    Usn Journal verification completed.
    CHKDSK is verifying file data (stage 4 of 5)...
    Read failure with status 0xc000009c at offset 0x6402a4000 for 0x9000 bytes.
    Windows replaced bad clusters in file 8351
    of name \SYSTEM~1\_RESTO~1\RP859\snapshot\REPOSI~1\FS\OBJECTS.DATA.
    Read failure with status 0xc000009c at offset 0x64093c000 for 0x8000 bytes.
    Read failure with status 0xc000009c at offset 0x64093d000 for 0x1000 bytes.
    Windows replaced bad clusters in file 20138
    of name \SYSTEM~1\_RESTO~1\RP867\snapshot\_R017D~1.
    File data verification completed.
    CHKDSK is verifying free space (stage 5 of 5)...
    Free space verification is complete.
    Adding 1 bad clusters to the Bad Clusters File.
    CHKDSK discovered free space marked as allocated in the volume bitmap.
    Windows has made corrections to the file system.

    39062015 KB total disk space.
    15428752 KB in 45177 files.
    14452 KB in 4444 indexes.
    22400 KB in bad sectors.
    137863 KB in use by the system.
    65536 KB occupied by the log file.
    23458548 KB available on disk.

    4096 bytes in each allocation unit.
    9765503 total allocation units on disk.
    5864637 allocation units available on disk.

    Internal Info:
    20 eb 00 00 e0 c1 00 00 00 f2 00 00 00 00 00 00 ...............
    4d 04 00 00 03 00 00 00 91 08 00 00 00 00 00 00 M...............
    c0 1f b4 04 00 00 00 00 f0 24 90 36 00 00 00 00 .........$.6....
    20 4c 10 1b 00 00 00 00 e0 5c 2d 18 05 00 00 00 L.......\-.....
    60 db 04 46 04 00 00 00 10 81 75 be 09 00 00 00 `..F......u.....
    99 9e 36 00 00 00 00 00 90 38 07 00 79 b0 00 00 ..6......8..y...
    00 00 00 00 00 40 b2 ad 03 00 00 00 5c 11 00 00 .....@......\...

    Windows has finished checking your disk.
    Please wait while your computer restarts.


    Thanks Again for the help
     
    lerafe, Mar 31, 2014
    #6
  7. lerafe

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,007
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    At this point I would say you have to buy a new harddrive as that one is failing.

    You never want any bad sectors on a disc!!
     
    Elizabeth23, Mar 31, 2014
    #7
  8. lerafe

    lerafe

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks, I did once while trying to start WMP I got a message about sound card issue, although the HD maybe falling, could there be a sound card issue as WMP VLC nor anything else will work?
    Thanks
     
    lerafe, Mar 31, 2014
    #8
  9. lerafe

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,007
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    Elizabeth23, Mar 31, 2014
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.