Disk wipe with DBAN doesn't seem to work

Discussion in 'Windows XP Help and Support' started by Janice, Jan 18, 2019.

  1. Janice

    Janice

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    371
    Likes Received:
    89
    Location:
    Canada
    I wiped my Internal HDD using DBAN ISO disk twice in Autonuke mode but my XP OS is still there and booting. What could be hapenning?
     
    Janice, Jan 18, 2019
    #1
    1. Advertisements

  2. Janice

    WindowsXPforever

    Joined:
    Mar 5, 2018
    Messages:
    508
    Likes Received:
    186
    Location:
    Lithuania
     
    WindowsXPforever, Jan 18, 2019
    #2
    1. Advertisements

  3. Janice

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,105
    Likes Received:
    419
    Location:
    Florida
    did you ensure that the correct drive was being wiped, you can use the interactive mode to see what drives are attached.
     
    Elizabeth23, Jan 19, 2019
    #3
    Janice likes this.
  4. Janice

    Janice

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    371
    Likes Received:
    89
    Location:
    Canada
    First I tried the 'Autonuke' because I had nothing connected to the computer. It was completely wiping the 'C' Drive. Then I tried the Interactive Mode. Both times it finished in about 30 seconds and said "Completed without fatal error" and displayed error dev/sda, error dev/sdc and 3 more identical messages. Do you know what these errors are?

    Couldn't figure out what was wrong and used Minitool Partition Wizard portable in a USB and it is working fine. I am using Wiping Method DoD 5220.22-M. The partition it is wiping is 417 GB - Unallocated. Shows up as Logical Drive, whatever it means. After 17 hours it has done only 62% of the task and still running. Is it normal to take this long?
     
    Janice, Jan 19, 2019
    #4
  5. Janice

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,105
    Likes Received:
    419
    Location:
    Florida
    complete in 30 seconds?? mine is an 80gb drive and takes 3 hours.

    depends on the number of wipes, if DOD long it is 32 passes and can take awhile

    Did you burn the dban ISO to a cd, set bios to boot from cd and then run dban?
     
    Elizabeth23, Jan 19, 2019
    #5
  6. Janice

    Janice

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    371
    Likes Received:
    89
    Location:
    Canada
    Yes, exactly what I did.
     
    Janice, Jan 20, 2019
    #6
  7. Janice

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,105
    Likes Received:
    419
    Location:
    Florida
    not sure then, I just used mine recently last month and it still works fine,

    it might be the iso was corrupted, try download from HERE and see if it works better
     
    Elizabeth23, Jan 20, 2019
    #7
    Janice likes this.
  8. Janice

    Janice

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    371
    Likes Received:
    89
    Location:
    Canada
    Thank you. I used Minitool and completed the job. Will download from your link for next time.
     
    Janice, Jan 20, 2019
    #8
  9. Janice

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,105
    Likes Received:
    419
    Location:
    Florida
    okey doke, :)
     
    Elizabeth23, Jan 21, 2019
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.