DELL Dimension E521 on borad NIC can´t install

Discussion in 'Windows XP Networking' started by Sidney1947, Jan 25, 2014.

  1. Sidney1947

    Sidney1947

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I have this computer, - and have re-installed Windows XP, as this is the OS DELL support with drivers.

    The on board NIC is a "Broadcom 44X 10/100 integrated controller", and is to be found in the drivers collection on DELLs homepage.

    I have downloaded the driver, installed it, - no luck.
    I have opened device manager, and updated the driver from here, - no luck.

    ALL drivers is installed
    ALL updates is downloaded and installed

    Please help :eek:
     
    Sidney1947, Jan 25, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. Sidney1947

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,011
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-prod...ktops/dimension-e521_service manual_en-us.pdf

    go here, shows a pic of the back of your pc, what color is the link integrity light?

    manual is in pdf form so you will need adobe reader or foxit reader, do this from a working pc,

    I have a dell dimension 3000, and the onboard nic, broke, had to order a new one from dell. I could tell it was broke, because when I plugged in my ethernet cable no light showed at all.
     
    Elizabeth23, Jan 25, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. Sidney1947

    Sidney1947

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi Elizabeth :)
    we have to stop meeting like this, people might talk :)

    There is no light, - but device manager know it is there......
    the problem is, - the driver and the NIC can´t find each other, so to speak . . .

    I have updated from Microsoft all day, - but still no luck.
    At a privies occasion(the third re-install), the NIC suddenly was recognized, and installed itself.... but not this time.

    It gives me the s... when things that is so simple, have to be this hard, - every now and then, I could kill Bill for brining this s... on my doorstep....
    We wore happy back in the 70s...
     
    Sidney1947, Jan 25, 2014
    #3
  4. Sidney1947

    Sidney1947

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    BTW, I have installed a simple NIC, in order to get internet connection, but I want the on board to work, as it is suppose to....
     
    Sidney1947, Jan 25, 2014
    #4
  5. Sidney1947

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,011
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    This is not a windows thing it is a Dell thing

    On the dell drivers and downloads page there is a button to have the dell scan your system,

    you should do this, it will install My dell and Dell direct to your system and in order for the scan to work .net 4.0 extended will have to be installed

    http://www.dell.com/support/Diagnostics/us/en/19

    above is the link for this

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17718

    above is the link for .net 4.0

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24872

    .net 4 full

    have to have 4.0 installed before .net 4 full
     
    Elizabeth23, Jan 26, 2014
    #5
  6. Sidney1947

    Sidney1947

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Elisabeth, - I give up.......

    I¨m running in to problems, already in the first link....

    "You must be logged in as an administrator to run Dell System Detect in your browser. For Internet Explorer, click Run in the Notification bar. For Chrome, save the file and then click it in the Notification bar."

    I AM an administrator....
    I downloaded Crome, - same storry......

    I give up, - the alternastive NIC will have to do......

    Thank you for your time and efford....

    Kind regards
    /The Great Dane.
     
    Sidney1947, Jan 26, 2014
    #6
  7. Sidney1947

    Elizabeth23

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    5,011
    Likes Received:
    380
    Location:
    Florida
    you could do this in safe mode with networking, which is the built-in administrator, as your user profile might be corrupted if it is not recognizing your admin priviledges

    http://support.microsoft.com/kb/811151

    above is how to transfer files from a corrupted user profile to another.
     
    Elizabeth23, Jan 26, 2014
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.